Відбувся вибір дисциплін

Землевпорядники – можуть стати конкурентоспроможними фахівцями у багатьох сферах. Адже вони є основними учасниками землевпорядної, кадастрової та оціночної діяльності; працевлаштовуються на посадах землевпорядників об’єднаних територіальних громад, в галузях економіки, що потребують вирішення земельно-майнових питань, геодезичного і геоінформаційного забезпечення, зокрема – підприємствах агробізнесу, будівельної галузі, енергетики, телекомунікації, видобутку корисних копалин, транспорту тощо.
Спеціальність 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Землевпорядкувпання» завжди вирізнялася серед інженерних спеціальностей своєю різноплановістю. Адже, окрім власного опанування точної геодезичної науки та мистецтва складання карт, майбутні фахові молодші бакалаври повинні стати фахівцями ринку нерухомості: розбиратися у просторовому плануванні, вміти складати землевпорядну документацію, за якою формуються земельні ділянки та обмеження у землекористуванні; володіти сучасними IT технологіями та впевнено працювати з геоінформаційними системами. Потрібно стати оцінювачем і вміти оцінювати нерухомість та природні ресурси.
Викладачі циклових комісій у вигляді презентацій ознайомили здобувачів із метою, завданнями, компетентностями, знаннями та вміннями, які вони здобудуть після вивчення вибіркових дисциплін: «Історія земельних відносин», «Протиерозійна організація території», «Організація діловодства», «Автоматизована земельно-кадастрова інформаційна система», «Супутникова геодезія та сферична астрономія», «Основи землевпорядних робіт у лісовому господарстві», «Цифрові плани і карти», «Основи картографування»,«Державний контроль за використанням та охороною земель і їх моніторинг», «ГІС і бази даних», «Цифрове оброблення та дешифрування знімків».
Із описом вибіркових дисциплін можна ознайомитися на сайті коледжу на сторінці циклової комісії землевпорядних дисциплін
Сподіваємось, наші здобувачі освіти зможуть вибрати із запропонованого переліку саме ті дисципліни, які є найбільш перспективними в умовах сьогодення. Вдалого вибору!

Перелік вибіркових дисциплін за спеціальністю на 2023-2024 н.р

Людмила Бернацька, голова циклової комісії