Із безлічі професій одна твоя, студенте!

З метою ознайомлення учнівської молоді Чоповицької громади із Малинським фаховим коледжем та проведення профорієнтаційної роботи                 

20 квітня 2023 року викладачами коледжу було проведено виїзд до Владівської, Йосипівської гімназій та Чоповицького ліцею.

Учні були ознайомлені із спеціальностями, по яких здійснюється освітній процес у коледжі, проведено моніторинг, в якому напрямку діяльності  учні шкіл (8-9 класи) бачать своє майбутнє. Їм було запропоновано спеціальності, які вже є у коледжі та перелік спеціальностей, із яких будуть відкриватися нові із напрямків: гуманітарний, природничий, ІТ, механічний, туризм, економічний, будівництво. По результатах моніторингу, із новозапропонованих напрямків, переважна більшість учнів вибрали: ІТ, туризм,  будівництво, право, банківську справу, готельно-ресторанний бізнес, психологію, екологію. Із існуючих спеціальностей найбільше набрало голосів: лісове господарство, садово-паркове господарству, бухгалтерський облік, геодезія та землеустрій, експлуатація і ремонт  обладнання лісового комплексу.

Учням було повідомлено, що коледж вже працює над відкриттям нових спеціальностей, так вже у Міністерство освіти і науки України направлено  документи про отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», коледж чекає відповіді від МОН України та розпочинає роботу  із документами для відкриття інших спеціальностей, які набрали найбільше голосів.

Викладачі коледжу, на пам’ять про зустріч із учнями,  подарували їм сувеніри патріотичного змісту.