Уряд скасував проведення пробного ЗНО 15 та 17 червня

Уряд скасував проведення пробного ЗНО під час карантину. Перше тестування мало відбутися 15 червня.
Про це йдеться в Постанові від 12 червня 2020 р. №480.
Зокрема, цей документ вніс зміни у Постанову Кабміну від 20 травня 2020 р. №392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”:
“На період дії карантину (до 22 червня, – ред.) забороняється:
відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі у [слово “пробному” виключили] зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК”, а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, у тому числі тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден”.
Заступниця директора Українського центру якості освіти Тетяна Вакуленко в коментарі в Фейсбуці написала, що центр, який відповідає за проведення ЗНО, дізався про це рішення із соціальних мереж.
“Це не МОН чи УЦОЯО забороняє відвідування закладів освіти учасникам під час пробного ЗНО, а рішення Кабінету Міністрів України. Воно з’явилося пізно ввечері, ми про нього дізналися із соціальних мереж і одразу взялись за роботу – шукаємо можливості зробити дистанційну процедуру, вирішуємо питання про учасників, які усе ж прийдуть на ПТ, вивчаємо можливість перенесення тестувань“, – написала вона.

Інформацію про скасування пробного ЗНО у суботу 13.06. вранці підтвердив також міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

https://osvita.ua/test/74532/

 

З інтернет джерел