Тренінг з психічного здоров’я та управління стресом серед учасників освітнього процесу, в умовах військового стану.

     Війна принесла випробування у наше життя. Втім наш вибір – вистояти, перемогти й відродитися. А для цього нам потрібна психологічна стійкість – індивідуальна і колективна. Це те уміння, яке дозволить пройти усі випробування, залишаючись людьми світла, правди й любові, зберігаючи та плекаючи при цьому наше психологічне здоров’я, особистісну цілісність та зріст, наші соціальні зв’язки. Стійкість потребує плекання!

   Сьогодні дуже важливо дбати про своє психологічне здоров’я, щоб протистояти викликам війни. Ми всі переживаємо стрес, наслідками якого на психічному рівні можуть бути порушення концентрації уваги, пам’яті, логіки і швидкості мислення, критичного сприйняття ситуації та своїх дій.

  Однак життя продовжується, продовжується освітній процес. Мабуть, найголовніше під час війни – це стабільний психологічний стан, без якого життя та навчання в кризових умовах не можуть бути успішними. Щоб допомогти нашим студентам.

А, власне, що робити?

      збільшити  рівень фізичної активності.Тренажерна зала, басейн, прості прогулянки на свіжому повітрі – згодиться все;

     більше спілкуватись із близькими. Тепле спілкування із людьми, які викликають у вас довіру (близькими друзями, родичами) створить відчуття безпеки та спокою;

     частіше обійматись. Так-так, вчені вже давно довели методом досліджень, що теплі обійми знижують рівень стресу;

     поплакати. Сльози не позбавлять вас проблем, проте дадуть вихід негативу, що накопичувався всередині тижнями, а то й місяцями;

     зайнятись творчістю. Малюйте, ліпіть з глини, пишіть книжки. Не обов’язково робити те, що виходить у вас дуже добре. Важливо робити те, що приносить задоволення.

    читати хороші книжки. Можна художні, можна психологію – останні особливо корисні, ви краще зрозумієте свій стан і навчитесь його контролювати.

    13.09.2023 року в Малинському фаховому коледжі було проведено психологічний тренінг на тему «Психологічне здоров’я та управління стресом серед учасників освітнього процесу, в умовах військового стану». Студенти I-II курсів та викладачі ознайомилися з елементами та вправами які допомагають у контролюванні емоціями під час стресових ситуацій.