Схвалення проєкту освітньо-професійної програми Лісове господарство для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на 2022 рік

17 лютого 2022 року у коледжі відбувалось засідання Програмної ради зі спеціальності 205 «Лісове господарство», де розглядався проєкт освітньо-професійної програми «Лісове господарство» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти на 2022 рік. У обговоренні проєкту прийняли участь стейкхолдери , а саме: роботодавці, здобувачі освіти освітнього ступеня «бакалавр», випускники коледжу, викладачі кафедри, гарант ОПП та викладачі з групи забезпечення цієї програми. У ході обговорення проєкту були надані пропозиції до програми, які є актуальними для реаліїв сьогодення, було запропоновано розширити спеціальні компетентності спеціальними та soft skills. Від роботодавців було запропоновано ширше вивчати питання наукових досягнень та передового досвіду в лісовому господарстві, зокрема у лісовпорядкуванні; від викладачів-науковців вивчення дисциплін «Основи урбоекології», «Захисні лісові насадження», «Дії в надзвичайних ситуаціях»; від студентів та випускників – набуття компетентностей у здобутті навичок лідерства та управління кар’єрою тощо.
Члени Програмної ради схвалили проєкт ОПП «Лісове господарство» на 2022 рік та запропонували подати його на затвердження до педагогічної ради коледжу, дана освітня програма запроваджується у освітньому процесі із 01.09.2022 року.

Олена Шемет, методист коледжу