СТАТИ ЄВРОПОЮ – ЩОБ БУТИ УКРАЇНОЮ 

У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи.

Європа – найцінніша скарбниця досягнень та пам`ятників культури; багаторічна історія, досвід , політичні і духовні традиції; один із центрів сучасної науки, техніки та технологій. Сьогодні Європа – це культура поведінки, толерантність, взаємодопомога, чесні тправоохоронні органи, справедливі суди, якісна медицина, повага до приватної та державної власності, наявність роботи з хорошою зарплатнею.

Європа – це велика міцна родина, об`єднання прогресивних, демократичних держав. Європейці поєднані спільною ідеєю процвітання та миру.

Україна бажає стати повноправним мешканцем європейського дому, справедливо вважає, що має на це право. І своєю історією, географічним розташуванням і тим внеском, який наш народ зробив у континентальну справу впродовж багатьох віків свого існування та боротьби. Європейський Союз – явище унікальне, адже кожен народ унікальний по-своєму, своїми традиціями, звичаями, мовою, кухнею, а не тільки географією, кліматом та релігією. Сьогодні відбувається наближення України до Європи. Ми живемо в унісон з нею, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Бути європейцем – отже, бути маленькою частинкою великої спільноти людей! Бути європейцем – це пишатися країною, в якій живемо, і гордо казати:” Я – українець”. І на День Європи ми шануємо наші спільні цінності, нашу спільну історію і, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

 

Надія Кудріцька, завідувач бібліотекою