Психологічна готовність до професійної діяльності студентів з спеціальності 

«Лісове господарство»

    26.04.2023р.- практичним психологом Малинського фахового коледжу  було проведено інформаційну бесіду зі студентами на тему: «Психологічна готовність до професійної діяльності».

    Професія лісника – одна з найдавніших, і найбільш значущих у справі лісової охорони.

    Ліс пов’язаний з історією, культурою і побутом нашої країни. Споконвіків він був пристанищем для людей, їх домом, давав не тільки укриття, але й їжу. Багато людей вважають, що ліс – це природне середовище, хоч таке уявлення не зовсім правильне. Адже ліс – це у значній мірі творіння рук людини, яка вирощує, оберігає та за ним доглядає. Люди, які займаються цією клопіткою справою, звуться лісниками.

   Отже, праця лісника середньої важкості та напруженості.

   Керуючись вище вказаними умовами праці зі студентами було проведено інформаційно-корекційну бесіду на тему «Психологічно адаптаційна  готовність до умов роботи в напруженій обстановці», де було використано ряд вправ на подолання емоційного напруження. Вдосконалення саморозвитку, самоконтролю для продуктивної роботи та успішного виконання професійних функцій. Ознайомлення з основними правилами прийому на роботу та проведення ряду вправ для вирішення конфліктних ситуацій в колективі.

  Практичний психолог:                                                     І.В. Лук’янчук