Природа навколо нас

Природа навколо нас

Хоча на даний час у всьому світі карантин, але природа все ж продовжує жити і існувати в цей нелегкий час для людства і напевне тепер нам, як ніколи потрібно зрозуміти значення слів: «Природа – це наше багатство!»

Нещодавно з ініціативи членів спілки було зарибнено водойму заказника «Круча» (13,2 га), що створено було минулого року на території Лумлянського водосховища Малинського району, відповідно до рішення сесії Житомирської обласної ради. Доречі було утворено також тоді ж і ландшафтний заказник – «Лумлянський» (площа 40,8 гектари). На території заказників росте й проживає багато червонокнижних рослин і тварин.

Як поінформувала Малинівський сільський голова,  з того часу ці водойми перебувають на балансі територіальної громади. Тут утворена й спілка рибалок, до складу якої входять більше 20 прихильників риболовлі з цієї сільради та райцентру.

Такі акції, звісно, слід наслідувати й молодому поколінню, студентам та учням Малинщини, бо це все наша рідна земля, мала Батьківщина і нам тут усім жити й виховувати дітей, а подібні заходи дуже корисні й повчальні для всіх.

 Богдан Лісовський, викладач МЛТК