ПОШИРЕННЯ ДОСВІДУ

ПОШИРЕННЯ ДОСВІДУ

        Викладачами Костюк Л.В. та  Мельниченко Н.В. у групі БО 31 +32 проведено показове бінарне практичне заняття на тему «Бухгалтерський облік і контроль виробничих запасів» на якому були поєднані   знання  студентів з дисциплін «Бухгалтерський облік в лісовому господарстві»  та «Контроль і ревізія» з використанням елементів гри. 

      Мета заняття – демонстрація досвіду проведення бінарних занять. 

     Заняття було побудоване на застосуванні методу обліку і контролю  – інвентаризація.

         Студентам було запропонована виробнича ситуація , коли на підприємство приїхала аудиторська комісія , метою якої була перевірка наявності та умов збереження малоцінних та швидкозношуваних предметів.  Студенти були розділені на окремі групи, аудиторська служба, бухгалтерія, інвентаризаційна комісія, керівник підприємства. В ході заняття була складена програма перевірки,  проведена інвентаризація МШП, складені відповідні документи, виявлені результати інвентаризації, сформовано рішення комісії  щодо врегулювання інвентаризаційних різниць в бухгалтерському обліку, сформовано записи до акту ревізії. 

       Перевірка засвоєних знань відбувалася і вигляді проходження  тестів у програмі Кахут, де були визначені відповідні місця. 

       Студенти були задоволені результатами заняття, адже вони побачили в яких конкретних ситуаціях зможуть застосувати  отримані знання і яким чином вони пов’язані між собою на різних дисциплінах.

      Всі присутні колеги високо оцінили роботу студентів і викладачів по підготовці до  бінарного заняття.

Ніна МЕЛЬНИЧЕНКО, голова циклової комісії