Перемога команди  Малинського фахового коледжу на Всеукраїнському конкурс майстерності «МАРАФОН  HUSQVARNA» 

У сучасних умовах суттєво зростають вимоги до підготовки професійних кадрів. Оновлення моделей, вихід на ринок сучасних і новітніх технологій вимагає від професіонала вміння володіти певними навиками. З метою запровадження здорової конкуренції між здобувачами освіти  у процесі навчання,  розвитку професійних здібностей, вдосконалення  майстерності, Малиський фаховий коледж разом з ТОВ «Husqvarna Україна» запровадив конкурс майстерності «МАРАФОН  HUSQVARNA», щодо застосування на практиці теоретичних знань та практичних навичок із використанням сертифікованого обладнання компанії Husqvarna, яке працює на ринках України. Конкурс майстерності «МАРАФОН  HUSQVARNA» започаткований і проведений вперше в Україні у 2023 році у Житомирській області, а його базою став один з найбільших багаторівневих закладів освіти лісівничого спрямування – Малинський фаховий коледж.

 «МАРАФОН  HUSQVARNA» проходить в рамках відзначення річниці існування Торгової Марки Husqvarna, і цьогоріч виповнюється 335 років від дня заснування компанії.

22 травня 2024 року , у конкурсі майстерності «МАРАФОН  HUSQVARNA» взяли участь команди із 5 областей України, з 6 закладів фахової передвищої освіти:

  • Житомирського агротехнічного фахового коледжу; 
  • Кременецького лісотехнічного фахового коледжу; 
  • Лубенського лісотехнічного фахового коледжу; 
  • Сторожинецького лісового фахового коледжу; 
  • Шацького лісового фахового коледжу ім. В. В. Сулька; 
  • Малинського фахового коледжу.

Кожна команда учасників змагань після старту здолала дистанцію, кратну річниці створення фірми-засновника, у 2024 році – це 335метрів, на якій було  7 пунктів:

– Старт; 

– Заміна пильного ланцюга;

– Розрубування імітаційної колоди на точність;

–  Визначення елемента бензомоторної пили;

– Точність влучання;

– Видалення куща за допомогою мотокущоріза;

– Обрізування гілок за допомогою ручної пилк 

Оцінювало виступи команд журі у складі:  Олега  Михайлова – директора ТОВ Husqvarna Ukraine; Ігоря Гжибовського – керівника відділу продажу ТОВ Husqvarna Ukraine; Вікторії Сахнюк – завідувачки відділенням «Лісового господарства» Малинського фахового коледжу.

У ході запеклої, без перебільшення, боротьби перемогу здобула команда Малинського фахового коледжу. Друге місце посіла команда з Лубенського лісотехнічного фахового коледжу. Третє місце у Житомирського агротехнічного фахового коледжу. В особистому заліку найкращий результат змагань показав студент Малинського фахового коледжу – Ходаківський Іван. Всіучасники змагань отримали дипломи, цінні подарунки від ТОВ Husqvarna Ukraine та Малинського фахового коледжу.

Слава Україні! 

Слава нашим ЗСУ, дякуючи яким ми вчимося, живемо і можемо професійно зростати та проводити конкурси професійної майстерності!

Прес-служба коледжу