Пам’ять з полиновим присмаком болю

Чорнобиль… Це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. У 1983 році вже працювало 4 енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести.

Але в історію Чорнобиль увійде назавжди як місто, що дало назву одній з найбільших катастроф людства.

Для України, для всіх, хто прямо чи побічно причетний до трагедії Чорнобиля та її наслідків, час ніби розділився на дві частини: до 26 квітня 1986 року та після нього. Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної станції відчув весь світ. У результаті аварії стався величезний викид радіоактивних ізотопів з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслися на великі відстані.

Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна та нелегка, але все дається в порівнянні. Щастя нашої днини в тому, що ми живемо, що ті діти, які й після 1986 року народжуються, живуть, вчаться, борються за свою країну з російським агресором. 

З нагоди 37 річниці аварії на ЧАЕС у коледжі було проведено тематичний виховний захід «Пам’ять з полиновим присмаком болю». Слово “Чорнобиль” назавжди залишиться в нашій пам’яті символом великої біди, але водночас і символом мужності, самопожертви, самовідданості тих, хто виконував свій обов’язок, а якщо сказати простіше – працював.

На долю нашої країни випало багато випробувань. Україна не раз піднімалася з колін. Нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини, заради майбутнього України.

Прес-служба коледжу