ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТУ ОПП «ЕКСПЛУАТАЦІЯ І РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ ЛІСОВОГО КОМПЛЕКСУ»

27 лютого 2024 року в Малинському фаховому коледжі, відбулось засідання Програмної ради на якому розглянули проєкт освітньо-професійної програми “Експлуатація і ремонт обладнання лісового комплексу” спеціальності 208 Агроінженерія.
Зі вступним словом звернувся керівник проєктної групи Заслужений працівник освіти України Яценко Ю.С. Він детально розповів про членів Програмної ради, кандидата технічних наук, доцента кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки НУБіП України Онищенка В.Б., директора СТО Квінта Щуліпенка О.В., представників підприємств-роботодавців – Ребченка В.М., Севрука І.О., а також про викладачів, які забезпечують освітній процес, про напрямки роботи та цілі ОПП. Деняченко М.І. у ході зустрічі розказав про план навчального процесу, його обов’язкові компоненти. Зосередив увагу на основних компетентностях, які формуються в процесі реалізації освітньої програми, можливостях академічної мобільності, різновидах практик.
В ході обговорення проєкту ОПП були розглянуті пропозиції від роботодавців та академічної спільноти. Зокрема, члени Програмної ради одностайно підтримали пропозиції щодо набуття студентами коледжу в ході навчання компетентностей, спрямованих на захист України, відбудови зруйнованої інфраструктури в повоєнний час.

У своєму виступі Онищенко В.Б. наголосив на необхідності посилено вивчати іноземну мову з тим, щоб мати можливість в найкоротші терміни оволодівати технікою і технологіями, якими діляться наші закордонні колеги і партнери. Щуліпенко О.В. рекомендував при підготовці фахівців розглянути вивчення компетентностей з питань стандартизації, сертифікації та метрології. Також для розширення компетентностей з організації правильної експлуатації транспорту, розглянути можливість поглибленого вивчення компетентностей, пов’язаних з застосуваням засобів сучасної діагностики.
На засіданні розглянули та одноголосно схвалили проєкт ОПП «Експлуатація і ремонт обладнання лісового комплексу» спеціальності 208 Агроінженерія освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр».

Голова циклової комісії механічних,
деревообробних та меблевих дисциплін
Михайло ДЕНЯЧЕНКО