НМТ 2024 – Питання проведення

Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році заплановано провести протягом 14 травня — 19 липня. Такий період визначено наказом Міністерства освіти і науки України.

Окрім цього, зазначеним наказом затверджено перелік навчальних предметів, із яких відбудеться тестування. Також передбачено, що НМТ міститиме два блоки: основний, до якого увійдуть три обов’язкові навчальні предмети, і додатковий, що міститиме завдання з одного навчального предмета на вибір. Обов’язкові  — українська мова, математика та історія України, на вибір — українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

Для кожного учасника тестування проходитиме в один день у два етапи. Під час першого етапу, який триватиме 120 хвилин, потрібно буде виконати завдання з української мови та математики, а під час другого, теж тривалістю 120 хвилин, —  з історії України та навчального предмета на вибір, вказаного під час реєстрації для участі в НМТ. Між етапами буде 20-хвилинна перерва

✅ Коли вписуєте десятковий дріб, використовуйте тільки символи «.» або «,».

✅ У випадку повітряної тривоги, проблемами з технікою, вимкненням світла, учасник проходитиме тестування в додаткову сесію.

✅ Якщо ви бажаєте подавати апеляцію, то вона подається одразу ж в аудиторії. У заяві вказуєте причину апеляції.

✅ Реєстрація на НМТ почнеться вже в березні.

Реєстрація поводитиметься повністю в онлайн режимі.

✅ Змінювати четвертий предмет можна буде тільки протягом періоду реєстрації на НМТ.

✅ Буде дві сесії НМТ. Основна і додаткова.

✅ Дати тестування не оприлюднюватимуться назагал.

Кожен вступник отримає свою унікальну дату та адресу проведення тестування в особистому кабінеті.

У цілях безпеки, категорично заборонено стороннім особам повідомляти ці дані.

✅ За кордоном тестування буде. Але остаточний перелік країн буде повідомлено пізніше.

✅ Результат тестування ви отримаєте одразу на свій екран комп’ютера. Після чого ви зможете перевести ці бали в результат 100-200.

✅ Тестування вважається зданим, якщо вступник набрав не менше 15% правильних відповідей від загальної кількості завдань (минулого року було 10%).

✅ Якщо учасник не набирає порогового балу хоча б з одного предмету, то вступати він не зможе.

Таміла ДОНЦОВА, голова циклової комісії ГСД