На допомогу учаснику НМТ 2023. Інфографіка

ПЛАНУЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ У 2023 РОЦІ УДОСКОНАЛЕНОГО НМТ У 2023 році НМТ міститиме обов’язковий та додатковий блоки.

Обов’язковий блок НМТ – це : українська мова, математика, історії України, одна з іноземних мов (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мова).

В окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок НМТ з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Всі тестові завдання НМТ укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів.

Планується проведення основного блоку НМТ протягом одного дня із перервою. Тестування відбуватиметься у червні – липні 2023 року в межах основної та додаткової сесій. У додатковій сесії зможуть узяти участь вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної сесії. Шкала переведення лишиться незмінною, 100-200 балів і буде оприлюднена заздалегідь. Реєстрація для участі в НМТ заплановано провести у квітні. Для допомоги щодо ознайомлення з інформацією щодо термінів і особливостей проведення НМТ в 2023 році завантажте “Інфографік” і клікайте на посилання та будьте в курсі подій. (Інформація узагальнена Вікторією Сахнюк з сайту МОН України)