Наш земляк – Іван Огієнко

14 січня  виповнюється 140 років від дня народження Іва́на Іва́новича Огіє́нка (світське ім’я Митрополита Іларіона). Він народився в Брусилові, Житомирської області 1882 року.

Випускник Імператорського університету Св. Володимира, визначний учений-історик, поет, громадсько-політичний і церковний діяч, міністр освіти та ісповідань УНР, митрополит Української автокефальної церкви.

Іван Огієнко – особистість, яка становить окрасу нації.

Усі дев’яносто літ життя, відведених Богом, Просвітитель віддав зростанню духовності українського народу, утвердженню національної самосвідомості, служінню державності й Українській православній церкві, розвитку широкого спектра гуманітарних наук. Серед його надбань головне й найдорожче – визнання, шана і пам’ять народу.

Вшановуючи пам’ять видатного земляка, циклова комісія гуманітарних та соціальних дисциплін розпочинає цикл заходів, присвячених 95-річчю від дня заснування Малинського фахового коледжу. Розпочинаємо перший етап онлайн-конкурсу « #ІВАН_ОГІЄНКО», для студентів коледжу.

Шановні студенти, запрошуємо усіх охочих перевірити знання історії України, зокрема про Івана Огієнка!

Отже, 14.01.2022 року о 14:00 розпочнеться онлайн-конкурс «#ІВАН_ОГІЄНКО», на освітній платформі lCloud.

Оскільки мета нашого конкурсу — не лише оцінити, а й доповнити знання студентів, ми заохочуємо кожного учасника, незалежно від результатів конкурсу.

Переможці будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта отримає іменні сертифікати.

Кожен викладач, чиї студенти візьмуть участь у конкурсі, отримає подяку, яка стане підтвердженням його професійної активності та доповнить портфоліо.

Пресслужба «Мікс»