Лекція для студентів ОПП «Землевпорядкування»

Студенти гр. ЗВ31 спеціальності 193 Геодезія та землеустрій ОПП «Землевпорядкування» галузі знань 19 Архітектура та будівництво Малинського фахового коледжу отримали нагоду прослухати лекцію, яку провів сертифікований інженер архітектор Кисельов Віталій Геннадійович, який сьогодні займає посаду головного архітектора ТОВ НВП «Будпластик» та має Кваліфікаційний сертифікат. Лекція відбулася в рамках тренінгової підготовки з навчальної дисципліни “Землеустрій населених пунктів”. Архітектор розпочав із короткої розповіді про свій професійний ріст, окреслила основні теоретичні аспекти роботи та перейшов до практичних нюансів.

Студентам було цікаво дізнатися про послідовність дій на практиці при виготовленні архітектурної документації. Значна частина лекції була присвячена розповіді про порядок розміщення та планування житлових будинків та проектуванню Детальних планів території, порядок їх розроблення та затвердження. Учасників зустрічі цікавили особливості виділення земельних ділянок державної та комунальної власності на земельних торгах для будівництва об’єктів, звучали питання щодо конкуренції на ринку оренди землі, особлива увага приділялася перспективам розвитку сільськогосподарських підприємств в контексті завершення земельної реформи і децентралізації. Розмова була корисною, приємною і надзвичайно пізнавальною.
Колектив циклової комісії землевпорядних дисциплін висловлює вдячність Віталію Кисельову за змістовну зустріч та сподівається на подальшу співпрацю.

Голова ЦК Людмила БЕРНАЦЬКА