Кваліфікаційний центр Малинського фахового коледжу

4 липня 2024року Національним агентством кваліфікацій України було акредитовано робітничу професію «Слюсар-ремонтник» 3, 4,5 та 6 розрядів структурного підрозділу Малинського фахового коледжу «Кваліфікаційний центр Малинського фахового коледжу». 

Кваліфікаційний центр Малинського фахового коледжу уповноважений Національним агентством кваліфікацій здійснювати оцінювання і визнання результатів навчання, здобутих особами шляхом формальної, неформальної або інформальної освіти, присвоєння та/або підтвердження відповідних професійних кваліфікацій, визнання відповідних професійних кваліфікацій, здобутих у інших країнах, на підставі сертифікату про акредитування Центру, і внесення його до Реєстру кваліфікаційних центрів у складі Реєстру кваліфікацій. 

Професія слюсаря-ремонтника дуже поширена та необхідна для будь-яких видів і етапів виробництва, де є техніка, механізми, прилади, агрегати. Це кваліфікований робітник, який обслуговує техніку на підприємствах або вдома, регулює, виконує поточний і терміновий ремонти, проводить профілактичні заходи. 

Праця слюсаря необхідна в багатьох галузях: в експлуатаційних відділах, на підприємствах, заводах, ремонтних майстернях, СТО, сервісних центрах, на будівництві, в хімічній промисловості, в машинобудуванні, в фермерському господарстві тощо, оскільки машини і механізми стали невід’ємною частиною нашого життя. Вони частенько виходять з ладу, для їхнього обслуговування необхідні професійно підготовлені працівники, тому кількість робочих місць для слюсарів буде лише збільшуватися.

Шемет О.І., методист