Зустріч студентів ОС Бакалавр та ОКР Молодший спеціаліст з лісниками-практиками

    Як сучасна освіта не стоїть на місці так і в галузі лісового господарства застосовують все новітніші методи роботи на підприємствах, одним з яких є ЕОД.

     Електронний облік деревини (ЕОД) – це система фіксації та оформлення руху деревних ресурсів із застосуванням засобів автоматизації на всіх етапах лісозаготівельних робіт з занесенням та передачею інформації поколодного (штабельного) обліку за допомогою сучасних інформаційних технологій для подальшого використання в бухгалтерському та управлінському обліку.

      Дана система допомагає оперативно в реальному часі відслідковувати залишки лісопродукції на кожній лісосіці в розрізі порід та сортиментів. Також ця система допомагає вчасно, вірно та більш об’єктивно приймати управлінські рішення щодо напрямків вивезення, реалізації продукції та до багатьох інших завдань (ЕОД) , основними з яких є:

 – своєчасне, якісне та достовірне відображення руху лісопродукції;

– одержання даних про залишки лісопродукції;

– контроль за зберіганням і використанням лісопродукції;

– облік та контроль за оплатою відвантаженої лісопродукції;

– контроль за роботою матеріально-відповідальних осіб;

– попередження нестач, крадіжок і незаконного витрачання лісопродукції.

 

      Розповісти застосування та роботу на практиці системи ЕЛЕКТРОННОГО ОБЛІКУ ДЕРЕВИНИ для студентів Малинського лісотехнічного коледжу, які навчаються на спеціальності 205 Лісове господарство за освітнім ступенем бакалавра та освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста завітав головний лісничий, ДП «Овруцьке лісове господарство» ЗАХАРЧУК ВОЛОДИМИР АНДРІЙОВИЧ.

      Лекція-практикум проведена 2 березня була досить цікава і змістовна з демонстрацією в реальному часті роботи системи електронного обліку деревини на прикладі ДП «Овруцьке лісове господарство». Такі заняття є досить дієвими, оскільки дозволяють приблизити навчання до більш реальних подій і сучасних вимог часу, адже майбутній фахівець лісової галузі це не лише теоретик з певним набором компетентностей, які засвоїв за період навчання, але й практик, який вміє застосувати всі засвоєні знання на практиці в сучасних умовах. 

     Також студенти отримали вичерпні відповіді на всі поставлені запитання і мали змогу поспілкуватись в питаннях щодо умов майбутнього проходження практик на підприємстві та працевлаштування. 

     Тож студентський колектив з нетерпінням очікує на наступні зустрічі з практиками лісової галузі.

 

Сахнюк В.В., завідувач відділення