Екскурсія до Верховної Ради

Єдиний законодавчий орган державної влади України, який має колегіальну будову та складається з чотирьохсот п’ятдесяти народних депутатів України це Верховна Рада України.

Будинок Верховної Ради, це споруда в Україні на площі Конституції у місті Києві, побудована 1939 року за проєктом архітектора Володимира Заболотного, використовується для проведення засідань Верховної Ради України.

8 жовтня  студенти і викладачі Малинського фахового коледжу, за сприяння народного депутата України Тетяни Грищенко, мали можливість відвідати Верховну Раду.

Учасники екскурсії ознайомилися з приміщеннями Верховної Ради України, її архітектурною спадщиною. Оглянули приміщення балкону, з якого видно робочі міста народних обранців. Велику зацікавленість викликала картина О.Кулакова «Державотворення», на якій зображені депутати Верховної Ради України, історичні особи, які брали участь у державотворенні на різних етапах боротьби за незалежність України та державний символ – великий прапор у центрі картини. 

Окрім того, завітали до кулуарів Верховної Ради України, де проходять брифінги народних депутатів. Побачили – синьо-жовтий прапор, який був внесений депутатами до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, Конституцію України та Акт проголошення незалежності України.

Екскурсія була дуже цікава та водночас пізнавальна, адже, сесійний будинок Верховної Ради це велична архітектурна пам’ятка нашої столиці та важливий осередок політичного життя країни.

Щиро дякуємо депутату Верховної Ради Грищенко Тетяні та її помічникам за теплу зустріч, цікаву й пізнавальну екскурсію!

Т.Є.Вербицька, заступник директора з виховної роботи