Досвід
У гостях у членів клубу “Говоримо українською” – викладач МФК

З нагоди Міжнародного дня рідної мови в приміщенні публічної бібліотеки імені Василя Скуратівського відбулося чергове засідання членів клубу “Говоримо українською”.
На цей раз його учасниками стали й місцеві літератори-посвітяни — Людмила Морар, Наталія,Єфименко, Володимир Канюка та Віктор Михайленко.
З презентацією унікального й цікавого видання — українсько-російського словника правдивої мови “Скажи мені українською” Тараса Берези, що накладом три тисячі примірників побачив світ у одній із друкарень Львова перед присутніми виступив викладач історії та української мови Малинського фахового коледжу Богдан Валерійович Лісовський. Він, зокрема, ознайомив присутніх зі структурою словника фразеологізмів, метою його укладання, користю для читачів та викладачів-філологів, а також провів пізнавальне заняття з української мови під час якого озвучив що таке фразеологізми, їх значення для української мови, їх класифікацію, що таке фразеологія, як мовознавча наука, дктально зупинився на використанні фразеологізмів у творчості відомих українських письменників — Михайла Коцюбинського, Степана Васильченка, Андрія Головка.
Затим у ігровій формі викладачем МФК було проведено ряд вправ на закріплення обговорюваного мовознавчого матеріалу: “Упізнай фразеологізм”, “Четвертий зайвий”, “Плутанка” та інших, що дуже сподобались присутнім.
Завершив зустріч Б.Лісовський словами відомого земляка митрополита Івана Огієнка: “Мова — то серце народу: гине мова — гине народ” і подякував організаторам заходу — бібліотекарям та нашим ЗСУ за можливість проводити подібні цікаві й пізнавальні мовознавчі зустрічі, що покликані розвивати, примножувати і оберігати рідну українську мову.

Богдан Лісовський