Допоможи державі, підтримай енергетичну систему України

Керівництвом держави прийняті рішення щодо вжиття невідкладних заходів із забезпечення стабілізації роботи об’єднаної енергетичної системи України, ліквідації (мінімізації наслідків) кризової ситуації в енергетичній системі, спричиненої агресією російської федерації проти України.
З метою забезпечення виконання зазначених рішень до досягнення стабілізації об’єднаної енергетичної системи України рекомендуємо: кондиціонери повітря, нагрівальні прилади, зовнішнє освітлення будівель та прилеглої території використовувати у випадках, визначених
розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07 червня 2024 р. № 510-р, та
для потреби забезпечення безперебійного функціонування критично важливих
об’єктів. (Лист МОН від 5.07.2024 № 1/12028-24) Також інформуємо, що кожен українець, хто бажає купити сонячні, вітрові електростанції разом з системами накопичення електроенергії, може отримати кредит під 0%. Про це повідомили в Мінекономіки.
Держава повністю компенсує відсоткову ставку. Термін кредитування — 10 років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання.

Вікторія Сахнюк, завідувач відділення (інформація викладена на основі листа МОН України та на основі інформації, що розміщена відкритих джерелах інтернет)