День пам’яті та примирення

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Емблема скорботного свята – червоні маки – символ пам’яті про тих, хто, що не повернулися з полів бою, під час Другої світової та гине на сході держави у боротьбі за незалежність.

В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише Європейський, але й Український символ скорботи про героїв, загиблих у кровопролитних війнах. 

Студенти коледжу виготовили стилізовані маки з паперу та фоамірану, та організували флешмоб «Маки пам’яті».

З нагоди Дня пам’яті та примирення для студентів коледжу була проведена виховна година, присвячена вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни. Здобувачі освіти отримали інформацію стосовно причин початку, характеру, розгортання Другої світової війни. Особлива увага була звернута на розгортання радянсько-німецької війни та роль України у перемозі над нацизмом. Також було наголошено на загальносвітовому значенні цих подій у процесі формування історичної пам’яті народі

День пам’яті та примирення символізує   не тріумф переможців над переможеними, а  застереження – важливо вміти берегти мир, свій край, цінувати життя.

 Пам’ятаємо – той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Низький уклін подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, поклав своє життя за волю і незалежність України.

Найважливішим підсумком цієї війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир.

Пам’ятаємо! Перемагаємо!

Прес-служба коледжу