День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня виповнюється 80 років від початку депортації радянським режимом кримських татар із Криму. Цього дня в Україні на державному рівні відзначають День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Цього дня 1944 року з Кримського півострова радянський режим розпочав тотальну депортацію кримськотатарського народу в райони Середньої Азії та Уралу. Загалом було депортовано близько 200 тисяч людей. Протягом понад 40 років їм було заборонено повертатися до Криму. За різними даними, дорогою та в місцях перебування під час депортації від насильства, голоду, холоду і хвороб загинуло близько половини депортованих громадян.                            

В Малинському фаховому коледжі були проведені заходи,  присвячені 80-м роковинам депортації кримськотатарського народу: відеолекторій « Тиха депортація» та інформаційна година «Геноцид кримськотатарського народу».

18 травня в Україні вшановують пам’ять понад 200 000 кримських татар, яких радянська влада примусово вивезла з Криму в 1944 році. Внаслідок насильницької депортації вони втратили дім, батьківщину, рідних, а багато хто — і життя.

Прес-служба коледжу