День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні, цей день згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

З 18 по 20 лютого, під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Саме в ці дні на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників.

День Героїв Небесної Сотні – жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати державну незалежність України. Саме 20 лютого 2014 року почалася війна, в якій українці потужно захищали свої цінності, а путінський режим руками Януковича намагався підкорити Україну. І ми бачимо прямі паралелі між протистоянням та активною фазою російсько-української війни – застосування зброї проти беззбройних протестувальників тоді і проти цивільного населення під час війни, використання забороненої зброї.В Малинському фаховому коледжі пройшли заходи вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні: виховна година «День пам’яті Героїв Небесної сотні»; відео лекторій « Зима, що нас змінила. Небесна Сотня»; у холі навчального корпусу №1 була представлена виставка « Герої не вмирають».

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни.

Вічна слава й шана Героям, які віддали своє життя 

за вільне майбутнє України!

Слава Україні! Слава Українським Героям!

Прес-служба коледжу