ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, і другий рік поспіль Україна святкує його в умовах воєнного стану

Верховна Рада України ухвалила і ввела в дію Конституцію 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин,

Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Українці щороку вшановують головний закон країни у День Конституції України 28 червня. Конституція України визначає наш шлях як демократичної держави, гарантує права та свободи українців та закріплює їхні обов’язки. 

До здобуття незалежності України наша країна мала кілька Констутицій. Перше зведення законів українського козацтва було прийняте Пилипом Орликом у 1710 році. А 1918 року Центральна Рада проголосила Конституцію Української Народної Республіки.

З нагоди 27-ї річниці Конституції України у коледжі були проведені заходи. У холі навчального корпусу була презентована виставка «Конституція України – Озновний Закон Держави», а в академічних групах проведено виховні години «Конституція –верховенство права і свободи».

Прийняття Конституції – визначна подія в історії України. Вона є символом правового підґрунтя в країні, запорукою рівності і свобод кожного українця. Ми молода країна з тисячолітньою історією. Україна закладена у наше ДНК, і це є тією силою, яка завжди буде в нас. Так нехай ця дата в календарі не стане для нас порожнім звуком. Кожен громадянин з гідністю зможе сказати, що ми дійсно маємо ту країну, на яку ми заслуговуємо, і ті закони, які прийняли самі.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Прес-служба коледжу