ДБАЙМО ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ`Я

У Всесвітній день психічного здоров’я, який відзначається 10 жовтня, в гуртожитку коледжу пройшла виховна година « Дбаймо про ментальне здоровя : поради, як його підтримати». Захід був спрямований на підвищення усвідомленості щодо ментального здоров’я здобувачів освіти коледжу. Вихователь гуртожитку, Ольга Матерян підготувала цікаву та змістовну лекцію щодо стану ментального здоров`я в Україні в умовах повномасштабної війни, поділилась порадами як ми маємо дбати про своє ментальне здоровʼя, щодня й щомиті плекати свою стійкість.
Здобувачам освіти було презентовано поради «Як підтримати психічне здоров’я».
Регулярно займайтеся спортом. Усього 30 хвилин ходьби або занять фізичними вправами щодня допоможуть підняти настрій та покращити здоров’я.
Їжте здорову їжу та уникайте зневоднення. Збалансоване харчування та достатня кількість води можуть покращити ваш стан та концентрацію протягом дня.
Дбайте про сон.
Спробуйте заняття з релаксації.
Практикуйте подяку. Нагадуйте собі щодня про конкретні речі, за які ви вдячні. Запишіть їх увечері або прокрутіть у голові.
Зосередьтеся на позитиві. Виявіть та киньте виклик своїм негативним і марним думкам.
Залишайтеся на зв’язку. Зверніться до своїх друзів або членів сім’ї, які можуть надати емоційну підтримку та практичну допомогу.

Присутні ділились своїми думками та переживаннями. Захід пройшов у форматі: «запитання-відповідь».

Вихователь: Ольга Матер`ян