Всесвітній день боротьби зі СНІД

Традиційно 1 грудня увесь світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом та порозуміння з ВІЛ-інфікованими, який вперше відзначався у 1988 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Головна мета цього дня – звернути увагу суспільства на проблеми соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу, підвищити обізнаність населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД.

Епідемічна ситуація з ВІЛ – інфекції/СНІДу в Україні залишається напруженою, але контрольованою. Щорічно збільшується кількість виявлених та зареєстрованих інфікованих і хворих на ВІЛ/СНІД.

На сьогодні тестування на ВІЛ залишається єдиним способом дізнатися свій статус і вчасно розпочати лікування. Для широкого доступу різних категорій населення до системи добровільного консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію в районах функціонують кабінети «Довіра» з наданням послуг до – і післятестового консультування та обстеження на ВІЛ

Проблема поширення ВІЛ-інфекції більше 30 років усе ще залишається актуальною для світової співдружності. Сьогодні масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою соціально-економічному розвитку більшості країн світу. 

В академічних група, з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, були проведені інформаційні години, адже Всесвітній день боротьби зі СНІДом служить нагадуванням про необхідність зупинити поширення епідемії ВІЛ/СНІДу та виховати толерантне ставлення до ВІЛ-позитивних людей у суспільстві.

Прес-служба коледжу