Вияв уваги та любови до людей літнього віку

У нашій країні найбільш соціально незахищеними людьми залишаються літні  – особливо самотні, немічні, тяжкохворі. 

Багато людей із великим задоволенням допомагають дітям і абсолютно незаслужено залишають без уваги людей похилого віку. Психологи пояснюють це побоюванням старості – вона у свідомості молодих людей асоціюється з чимось негативним. Ось вони і намагаються не помічати проблем літніх, щоб свідомо віддалити себе від «страшної» старості, щоб не бачити, що може статися з ними через кілька десятків років. Страждають від цього і самі люди похилого віку – вони відчувають себе непотрібними, практично ізгоями – і це для них гірше, ніж бідність і хвороби.

Студенти коледжу: Макарчук Максим, Петренко Максим, Яремчук Юрій, Бондарчук Влад (студенти групи ЛГ–11); Матвієнко Богдан, Білявський Павло, Гергало Максим, Сіментін Євген, Яковчук Андрій, Писаренко Вадим (студенти групи ЛГ–21), – допомагають людям похилого віку. Вони взяли собі за мету – підтримати тих, хто залишився  наодинці зі своїми проблемами, хворобами. Так ці юнаки протягом останніх двох тижнів надавали посильну допомогу Євгенії Вікторівні Зайченко (в минулому працівниця нашого закладу), якій вони допомагали у господарстві. Євгенія Вікторівна, звернулася до класних керівників зі словами вдячності щодо навчання та виховання вищевказаних студентів коледжу.

У реаліях сьогодення словосполучення «благородна старість» викликає скоріше іронічну посмішку. Проте в наших з вами силах почати вирішувати цю проблему. А краще – тихенько робити добрі справи, тим самим наближаючи нашу ПЕРЕМОГУ. 

Пресслужба «Мікс»