Бачити людей серцем.

Бачити людей серцем.

22 березня 2024 року завідуюча бібліотекою коледжу прийняла участь (дистанційно) у засіданні обласного методичного обєднання завідувачів бібліотекою ЗФПО Житомирської області, яке відбулося на базі Житомирської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради, за темою: ” Безбарєрність для бібліотек”. З вітальним словом до учасників зібрання звернувся начальник управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко.Він, зокрема, зазначив, що безбарєрність – це про внутрішню готовність створювати середовище, в якому буде комфортно всім, що бібліотекарі сьогодні, як ніколи, повинні бути психологами.

“Сьогодні, за ініціативи Олени Зеленської,- зазначила у виступі голова методобєднання Наталія Кудімова,- МОН України створило ” Національну стратегію зі створення безбарєрного простору в Україні на період до 2030 року”. Змістовними, цікавими, корисними, захоплюючими були презентації співробітників обласної бібліотеки для дітей та юнацтва: “Життя без перешкод – це про нас і для нас”, ” Тенденції в комунікаціях та маркетингу в роботі бібліотек”, ” Terra інклюзія – простір любові”, ” Мистецтво стійкості”, ” Ми різні, але рівні: безбарєрність в літературі”, ” Надання користувачам можливості доступу до повнотекстових оцифрованих видань з фонду бібліотеки”, “Безбарєрність в твоїй бібліотеці”.

Провідний методист обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Л.Артеменко презентувала ” Довідник з безбарєрності”, створений фахівцями з ініціативи Олени Зеленської . Безбар`єрність – це, передусім, бачити людей серцем. І в основі роботи бібліотеки сьогодні повинно бути: спочатку – людина. Спілкування бібліотекарів вийшло надзвичайно змістовним, теплим, плідним і корисним.

Бібліотека