АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ – ФУНДАМЕНТ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ

Голова робочої групи з підготовки проекту ОПП «Землевпорядкування» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» Людмила БЕРНАЦЬКА зустрілась із здобувачами освіти випускового курсу даної спеціальності та познайомила присутніх із різновидами порушень академічної доброчесності.
Академічна доброчесність визначається як набір принципів та правил, що мають бути виконаними згідно з законодавством України, щоб забезпечити надійність та достовірність отриманих результатів і досягнень у галузі навчання та наукових праць, адже попереду у вас написання кваліфікаційної роботи. Тобто, це відсутність плагіату, правдивість наданого матеріалу та вказування посилання на всі використані джерела інформації.
Основними цінностями академічної доброчесності названо: чесність, справедливість, повагу, довіру, відповідальність та мужність.

У ході розмови обговорювалися також питання дотримання академічної доброчесності усіма учасниками освітнього процесу – як педагогічними, науково-педагогічними та науковими працівниками, так і здобувачами освіти, а також академічної відповідальності за порушення академічної доброчесності.

Голова циклової комісії землевпорядних дисциплін Людмила БЕРНАЦЬКА.